Wel of niet reanimeren bij ouderen

Wel of niet reanimeren bij ouderen?

De beslissing of iemand gereanimeerd moet worden, is afhankelijk van de specifieke situatie en de persoonlijke wensen van de patiënt, ongeacht leeftijd. Veel oudere mensen geven de voorkeur aan kwaliteit van leven boven hoeveelheid van leven en kiezen ervoor om niet gereanimeerd te willen worden in geval van hartstilstand of een andere situatie waarbij hun hartslag of ademhaling ophoudt.

Het is belangrijk om te overleggen met oudere familieleden of vrienden over hun wensen inzake reanimatie en om te waarborgen dat deze wensen worden vastgelegd in een formele verklaring niet reanimeren. Medische hulpverleners zullen deze verklaring respecteren en zullen geen reanimatie uitvoeren als dit in strijd is met de wensen van de patiënt.

Desondanks moeten medische hulpverleners in geval van nood altijd actie ondernemen om het leven van de patiënt te redden, tenzij deze patiënt een geldige verklaring niet reanimeren heeft die aangeeft dat hij of zij niet gereanimeerd wil worden. Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie uniek is en dat het belangrijk is om het medische en ethische aspect van reanimatie zorgvuldig te overwegen en bespreken met de betrokkenen.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)