Waarom een niet-reanimerenpenning?

Waarom een niet-reanimerenpenning?

Een niet reanimeren penning is een penning of medaillon dat aangeeft dat iemand geen reanimatie wil ondergaan in het geval van hartstilstand of andere levensbedreigende medische noodsituaties. Het is een manier voor mensen om hun wensen over medische behandeling duidelijk te maken, zelfs als ze niet in staat zijn om deze uit te spreken op het moment van de noodsituatie.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een niet-reanimerenpenning wil dragen:

  1. Persoonlijke overtuiging: Sommige mensen geloven dat ze het recht hebben om te beslissen hoe ze willen eindigen en niet willen dat ze worden gereanimeerd als ze hulpeloos en kritiek zijn.
  2. Levenskwaliteit: Sommige mensen vinden dat ze geen waardig en kwalitatief leven meer kunnen hebben na reanimatie en willen niet langer in leven worden gehouden.
  3. Financiële overwegingen: Reanimatie kan zeer kostbaar zijn en sommige mensen willen niet dat hun gezin of familie wordt belast met de kosten ervan.
  4. Medische overwegingen: Sommigen kunnen aangeven dat ze bepaalde medische behandelingen niet willen ondergaan, zoals beademing, kunstmatige voeding of bepaalde medicijnen, en willen dat dit wordt vermeld op hun niet-reanimerenpenning.

Een niet-reanimerenpenning is een visueel herkenbaar teken voor medische professionals en verhoogt de kans dat iemands wensen over medische behandeling worden gerespecteerd. Het is belangrijk om te weten dat een niet-reanimerenpenning niet altijd rechtsgeldig is en niet noodzakelijkerwijs bepalend is voor de uiteindelijke beslissing over medische behandeling. Het medische personeel zal altijd de meest ethische en humane aanpak kiezen, rekening houdend met de wensen en belangen van de patiënt.

Het is belangrijk om goed te overwegen of een niet-reanimerenpenning het juiste is voor jou en om, indien gewenst, je wensen te bespreken met een arts, advocaat of een andere professionele begeleider.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)