Reanimeer mij niet verklaring

Een “reanimeer mij niet verklaring” is een document waarin u aangeeft dat u in geval van een noodsituatie niet gereanimeerd wilt worden. Deze verklaring kan opgesteld worden door iedereen die 18 jaar of ouder is en wilsbekwaam. Het is belangrijk om deze verklaring op te stellen als u niet gereanimeerd wilt worden, bijvoorbeeld omdat u een terminale ziekte heeft of omdat u om andere redenen niet gereanimeerd wilt worden.

Een “reanimeer mij niet verklaring” kan opgesteld worden met behulp van een arts, maar het is ook mogelijk om deze zelf op te stellen. Het document moet echter wel aan een aantal wettelijke eisen voldoen, zoals het vermelden van uw naam, geboortedatum en handtekening. Ook moet het document duidelijk maken dat u niet gereanimeerd wilt worden.

Als u een “reanimeer mij niet verklaring” heeft opgesteld, is het belangrijk om deze te bespreken met uw naasten en uw huisarts. Ook is het verstandig om het document bij u te dragen en om een kopie te geven aan uw huisarts. Zo kan er in geval van een noodsituatie snel gehandeld worden volgens uw wensen.

Het is ook mogelijk om een reanimatie penning of een niet-reanimeren polsbandje te dragen als u niet gereanimeerd wilt worden. Hierdoor wordt het voor medische professionals duidelijk dat u niet gereanimeerd wilt worden en kunnen zij hier snel naar handelen.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)