Non reanimatie penning

Een “non reanimatie penning” verwijst naar een specifiek type penning of medaillon dat gedragen kan worden om aan te geven dat de drager niet gereanimeerd wenst te worden in geval van een levensbedreigende situatie. Deze penning is bedoeld om medisch personeel en hulpverleners snel te informeren over de wens van de persoon om niet gereanimeerd te worden.

De non reanimatie penning heeft als doel de communicatie en het begrip te vergemakkelijken in noodsituaties, waarbij de drager mogelijk niet in staat is om zijn of haar wensen kenbaar te maken. Door het dragen van de penning wordt de kans op misverstanden en verkeerde beslissingen bij reanimatiepogingen verminderd.

De penning is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en heeft vaak een herkenbaar symbool, zoals een kruis met een rode streep erdoorheen of de tekst “Niet Reanimeren” erop gegraveerd. Dit dient als een duidelijk visueel signaal voor medisch personeel om te herkennen dat de persoon niet gereanimeerd wil worden.

Het dragen van een non reanimatie penning is een persoonlijke keuze die voortkomt uit verschillende redenen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een terminale ziekte waarbij reanimatie geen verbetering van hun kwaliteit van leven zou brengen. Anderen kunnen persoonlijke overtuigingen hebben die hen doen besluiten om niet gereanimeerd te willen worden. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat deze individuele wensen worden gerespecteerd.

Het is verstandig om uw naasten en belangrijke zorgverleners op de hoogte te stellen van uw wensen en de betekenis van de non reanimatie penning. Het hebben van open communicatie over uw wensen en ervoor zorgen dat uw naasten op de hoogte zijn, vergroot de kans dat uw wensen worden gerespecteerd in noodsituaties.

Een non reanimatie penning is te bestellen via onze website.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)