Niet reanimeren niet beademen verklaring

Een niet reanimeren niet beademen verklaring, ook wel een niet reanimatie verklaring genoemd, is een schriftelijke verklaring waarin iemand aangeeft niet gereanimeerd of beademd te willen worden in geval van een hart- of ademstilstand. Dit kan een persoon doen wanneer hij of zij een bepaalde medische aandoening heeft, een bepaalde leeftijd heeft bereikt of gewoonweg niet gereanimeerd wil worden om welke reden dan ook.

Het idee achter een niet reanimeren niet beademen verklaring is dat een persoon het recht heeft om te bepalen welke medische behandelingen hij of zij wel of niet wil ontvangen, ook in levensbedreigende situaties. Een dergelijke verklaring kan van cruciaal belang zijn bij het nemen van medische beslissingen, vooral als de patiënt niet in staat is om zijn of haar wensen kenbaar te maken.

Een niet reanimeren niet beademen verklaring betekent niet dat een persoon geen medische behandeling meer krijgt. Het gaat specifiek om het al dan niet uitvoeren van reanimatie of beademing in geval van een hart- of ademstilstand. Andere medische behandelingen zullen nog steeds worden uitgevoerd.

Een niet reanimeren niet beademen verklaring kan worden opgesteld in overleg met een arts, maar kan ook zelfstandig worden opgesteld. Het is belangrijk om deze verklaring met familieleden, naasten en de eigen huisarts te bespreken en er een kopie van te bewaren op een toegankelijke plek, zoals in een medisch dossier, op een prominente plaats in huis of door het dragen van een niet reanimeren penning.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)