Kettinkje niet reanimeren

Een “kettinkje niet reanimeren” wordt gedragen om aan te geven dat de persoon niet gereanimeerd wenst te worden in geval van een levensbedreigende situatie. Dit kettinkje is een vorm van medische identificatie die medisch personeel en hulpverleners informeert over de wensen van de drager met betrekking tot reanimatie.

Het kettinkje niet reanimeren kan verschillende vormen hebben, maar meestal bestaat het uit een hanger die aan een ketting wordt gedragen. De hanger kan een symbool, inscriptie of tekst bevatten die duidelijk aangeeft dat de persoon niet gereanimeerd wil worden. Vaak wordt het internationaal erkende “DNR” (Do Not Resuscitate) of “Niet Reanimeren” gebruikt om de boodschap visueel herkenbaar te maken.

Het dragen van een kettinkje niet reanimeren heeft als doel om snel en eenduidig te communiceren met medisch personeel en hulpverleners over de wensen van de persoon met betrekking tot reanimatie. Het kan vooral nuttig zijn in noodsituaties waarin de persoon zelf niet in staat is om zijn of haar wensen mondeling kenbaar te maken, zoals bij bewusteloosheid of verwarring.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)