Ketting niet reanimeren

Een ketting niet reanimeren is een medische waarschuwingsketting die aangeeft dat de drager niet gereanimeerd wenst te worden in geval van een hartstilstand of ademhalingsproblemen. Het is een herkenbaar en duidelijk middel om zorgverleners te informeren over de wensen van de drager in geval van een noodsituatie.

De ketting niet reanimeren is bedoeld voor mensen die ervoor hebben gekozen om in geval van een medische noodsituatie niet gereanimeerd te worden. Dit kan zijn omdat zij ernstige medische aandoeningen hebben die het zeer onwaarschijnlijk maken dat reanimatie succesvol zal zijn of omdat zij niet gereanimeerd willen worden om persoonlijke of religieuze redenen.

De ketting bestaat uit een metalen hanger met de woorden “Niet Reanimeren” in duidelijke letters dat herkenbaar is voor zorgverleners. De hanger wordt aan een ketting bevestigd en kan worden gedragen als een ketting om de nek of als een armband om de pols.

Het dragen van een ketting niet reanimeren is een persoonlijke keuze die moet worden gerespecteerd door zorgverleners. Als de drager in een noodsituatie belandt, is het belangrijk dat de hulpverleners op de hoogte zijn van de niet-reanimatiebeslissing en de ketting niet reanimeren opmerken. Dit kan voorkomen dat onnodige reanimatiepogingen worden gedaan die de kwaliteit van leven van de patiënt negatief kunnen beïnvloeden.

De keuze om een ketting niet reanimeren te dragen, betekent niet dat er geen medische zorg zal worden verleend. De ketting geeft alleen aan dat reanimatie niet gewenst is.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)