Defibrillator

Wat is een defibrillator?

Een defibrillator is een medische apparaat dat wordt gebruikt om een hartritmestoornis (arrhythmie) te behandelen. Het wordt gebruikt om het hart te “resetten” door middel van elektrische stimulatie, waardoor het weer een normale ritme kan aannemen.

Er zijn twee soorten defibrillatoren: externe defibrillatoren en implantabele defibrillatoren. Externe defibrillatoren zijn bedoeld voor gebruik door niet-medische hulpverleners en zijn beschikbaar in veel openbare ruimtes, zoals luchthavens en sportstadions. Deze defibrillatoren zijn voorzien van een gebruiksvriendelijk touchscreen en stappen-voor-stappen instructies, zodat zelfs niet-medische personen ze kunnen gebruiken bij een noodsituatie.

Implantabele defibrillatoren zijn kleine elektronische apparaten die worden geïmplanteerd onder de huid, meestal in de borstkas. Deze defibrillatoren worden gebruikt bij patiënten met ernstige hartritmestoornissen die niet kunnen worden behandeld met medicijnen of externe defibrillatoren. De implantabele defibrillator kan het hart “resetten” door middel van elektrische stimulatie, en kan ook worden geprogrammeerd om hartritmestoornissen te detecteren en te behandelen.

In beide gevallen is het doel van de defibrillator om de bloedcirculatie en de zuurstoftoevoer naar de organen te herstellen, waardoor de kans op overleving verhoogt. Defibrillatie is een belangrijk onderdeel van het reanimatieproces, en is meestal het eerste stappenplan bij het behandelen van een hartstilstand.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)