CPR

Wat betekent de Engelse term CPR?

CPR, of Cardiopulmonary resuscitation, is een levensreddende procedure die wordt gebruikt bij mensen die plotseling geen hartslag of ademhaling meer hebben. Het doel van CPR is om zuurstof en bloed naar de hersenen en het hart te blijven sturen totdat er professionele medische hulp aankomt of totdat het slachtoffer zelfstandig weer begint te ademen en een normale hartslag heeft hervonden.

De procedure omvat twee belangrijke componenten: borstcompressies en beademing. Borstcompressies zijn de repetitieve bewegingen waarbij de borst van het slachtoffer wordt ingedrukt om het bloed te pompen en zuurstof naar het hart en de hersenen te sturen. Beademing is het toedienen van zuurstof door middel van mond-op-mond beademing of door middel van een beademingsapparaat.

Het uitvoeren van CPR vereist specifieke kennis en vaardigheden, en het is belangrijk om training en bijscholing te krijgen om de procedure juist en effectief uit te kunnen voeren. In sommige gevallen kan het gebruik van een defibrillator noodzakelijk zijn om het slachtoffer weer een normale hartslag te geven.

Het is belangrijk om op te merken dat CPR niet altijd zal leiden tot een overlevend slachtoffer en dat het ook belangrijk is om rekening te houden met eventuele wensen tot niet-reanimeren en andere persoonlijke overwegingen.

Niet Reanimeren penning Brochure

De brochure geeft u informatie over de niet reanimeren penning.

niet-reanimeren-penning-brochure

Controleer uw e-mail (ook uw spam/reclame folder)